EXCALIBUR
CZUB - KONFIG
CZUB - ESHOP

Prak - dětská zábava, která může zabíjet

 13. 08. 2017      kategorie: Survival      0 bez komentáře
Přidat na Seznam.cz

Prak, věc kterou měl snad každý kluk v kapse, když chodil s partou ven. Kamínků je většinou všude víc než dost a tak není o střelivo nouze. Jako terče poslouží téměř cokoliv, od stromů až po okna sousedů :-D

prak závody

Sám jsem si jako kluk praky vyráběl a když se našla pěkná větev ve tvaru Y, stačilo zaskočit do modeláře pro pořádnou gumu, kousek kůže a už se vyrábělo. Dnes už jsou trochu jiné možnosti, místo gumy se používají pruhy latexu, který má podstatně lepší vlastnosti. Dřevo nahrazují plasty nebo kov a i design se změnil. Vyrábí se praky závodní, pro zábavu a nebo dokonce lovecké. A ,,domácí" střílení stačí kamínky, na lov a sport se používají ocelové kuličky. V následujících videích můžete vidět porovnání síly palné zbraně (pistole) a praku, vyrobeného ,,legendou" youtube Joerga Spraveho, který se věnuje výrobě téměř všeho co střílí.

V posledním videu můžeme vidět přehlídku praků, vyrobených tímto borcem. Některé tvary jsou doslova neuvěřitelné a pokud si přečlivě projedete jeho kanál, uvidíte, že jsou i extrémně účinné!


 Autor: Hanz

Komentáře